Geboortedatum: 04/12/1994

Woonplaats: Lochristi

Studies: Mechanisch Ontwerp- en Productietechnologie

Ploeg: Marlux-Bingoal Cycling Team

 

Instagram

 

Op m’n zesde maakte ik mijn eerste MTB-tocht.Toen ik ongeveer 8 was, begon ik te turnen, maar zwemmen was op dat moment nog mijn favoriete sport. Op negenjarige leeftijd fietste ik de 100km van Bornem met mijn stadsfiets. Een eindeloze rit, maar het lukte me. In 2006 was ik 11, en had ik bijna alle denkbare sporten eens geprobeerd. Ik ging af en toe inline-skaten, maar ik vond mountainbike toch het leukst.

Zo kreeg ik voor mijn plechtige communie mijn eerste mountainbike! Ik was helemaal in de wolken en wou steeds meer toertochten gaan rijden. Het hoogtepunt van die zomer was mijn deelname aan de Houffamarathon.

Weer een jaar later, ik was dan 13, reed ik mijn eerste dikkebandenraces. Ik had wedstrijdmicrobe te pakken, ik moest en zou in 2009 wedstrijden rijden. Ik regelde zelf mijn vergunning en kreeg van mijn ouders een echte competitiefiets. Ik trainde meer en reed mijn eerste wedstrijd in mei 2009 in Kelmis, 8 jaar na mijn eerste MTB-tocht. Sindsdien was ik super gemotiveerd om veel te fietsen. Ik reed wedstrijden van de Flanders Cup, Benelux Cup, de Houffamarathon,… En ik behaalde mijn eerste podiumplaatsen.

Als kers op de taart was dat ik werd gevraagd om vanaf 2010 deel uit te maken van het NoDrugs Concept Team, een gloednieuw team gefocust op jeugdwerking. Ik kreeg er mijn eerste trainingsschema’s, deed ervaring op en leerde er veel bij.

Toen ik in 2011 een kleine operatie onderging, ging de zoektocht naar mijn oude conditie niet zoals gehoopt. Na een povere eerste seizoenshelft werd ik toch 3e op het Belgisch Kampioenschap MTB voor Dames-Jeugd.

In 2012 had ik nood aan een nieuwe start, en ik maakte de overstap naar Team Nomadesk-Narviflex. Mijn ingesteldheid veranderde, ik ging specifieker trainen, nog meer op techniek werken en maakte heel veel plezier. De resultaten spraken voor zich: ik werd oa. Belgisch Kampioene, won de Belgacom Belgian Grand Prix,  de Wallonia Cup en mocht deelnemen aan de Wereldbekers in Houffalize (BEL) en Val d’Isère (FRA).

In seizoen 2013 stapte ik over naar de elites en ik kreeg daar een nieuwe uitdaging! De combinatie met hogere studies was niet evident maar ik deed mijn uiterste best om op beide vlakken vooruitgang te boeken. Door bij de elites te rijden bleek dat mijn trainingsschema’s niet het beste in mij naar boven haalden. Het was niet eenvoudig om tot die conclusie te komen en een oplossing te zoeken.

In 2015 ging ik voor het Bike7 Racing Team rijden en werd ik gesteund door Cannondale dankzij de Cannondale Concept Store Baik uit Nossegem. Ik had het gevoel dat alles opnieuw begon. Ik ging nu “echt” trainen en begon me stilaan sterker en sterker te voelen. Zo werd ik dat jaar opnieuw 3e op het BK MTB voor Dames Elite, won ik mijn eerste Benelux Cup MTB en reed ik mijn eerste wedstrijd op de weg. Eindelijk zou ik een echte coureur worden.

In de winter die daarop volgde, besliste ik dat ik wou gaan veldrijden. Mijn eerste wedstrijd was begin januari de Rapencross in Lokeren: meteen mijn eerste overwinning! Maar ik was direct verkocht aan het veldrijden en ik wou meer! In de UCI wedstrijden ging het niet zo eenvoudig en voelde ik dat ik voorbereiding en ervaring miste over materiaalkeuze, training, wedstrijdverloop, … Elke wedstrijd ging een beetje beter en daar wou ik volgende winter mee verder doen.

De zomer van 2016 bestond daarom uit een combinatie van wegwedstrijden en MTB wedstrijden tot in september het cross-seizoen eindelijk opnieuw begon. Al direct bleek dat ik tijdens de zomer een stap vooruit had gezet. Dat werd beloond met de kans om aan mijn eerste Wereldbeker veldrijden deel te nemen. Ik kreeg in Valkenburg een omloop waar ik me heel goed op voelde en haalde een 20e plaats ondanks dat ik op de laatste rij moest starten. Een week later mocht ik deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Pontchâteau (FRA). Ik was heel blij met deze kans, maar kon die door pech niet omzetten in een mooi resultaat. Twee dagen later kon ik dit enigszins rechtzetten met een 6e plaats in de Koppenbergcross.

Wordt vervolgd…