Site Loader

De Nissan Mountainbike Beach Challenge in Knokke is klassiek de grootste strandrace in België. Het parcours was afwisselend, maar het strand lag er erg nat en zwaar bij en er was ook het nodige loopwerk aan de keerpunten.

734443_609687812390737_2139058206_nEr stonden een twintigtal dames aan de start voor de 32km wedstrijd, maar samen met de 600 anderen vertrekken was vrij chaotisch. Toch was ik goed weg, maar de benen wilden niet meewerken. Aan het eerste keerpunt maakte ik een slechte looppassage en verloor ik enkele dames uit het zicht.

Ik probeerde zo goed mogelijk tempo te maken en steeds bij voorbijstormende mannen aan te pikken. Vooral de steile, verharde klimmetjes gingen goed.

Pas bij het laatste keerpunt kreeg ik de eerste dame terug in zicht. Dit keer ging het lopen beter, maar het duurde nog een kilometer of twee tot ik kon aansluiten bij Lindy Van Androoij. Even voor we terug op het verharde deel kwamen, kon ik ook van haar wegrijden en die voorsprong verder uitbouwen tot aan de finish.

Ik ben heel tevreden met mijn eerste overwinning in 2013. De spandoek en aanmoedigingen van familie hebben zeker geholpen. Dit geeft me vertrouwen en zin om het Cross-Country seizoen over 2 weken aan te vatten.

 

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.