Site Loader

Vanaf 1 januari 2019 zal ik voor de wielerploeg Experza-Footlogix rijden. Dit team was in het verleden al actief, vooral in het wegwielrennen. Maar ze verleggen nu de focus naar de cross en bouwen aan een volwaardig vrouwenteam. Christel Herremans is manager van de ploeg.
Experza is een uitzendbureau met kantoren in West-Vlaanderen, Footlogix is een producent van innovatieve voetverzorgingsproducten.

Experza-Footlogix deed me een goed voorstel en bood me een contract tot eind februari 2020. Ik krijg zo de mogelijkheid om me zeker nog een seizoen enkel op mijn sport te mogen concentreren. Deze wielerploeg mag dan bij het grote publiek minder bekend zijn, toch is dit een zeer ambitieuze formatie. Ik kom er in een team met onder meer het Nederlandse talent Manon Bakker (19) en de Britse Anna Kay (19) die beiden nog bij de beloften rijden. Zelf zal ik bij de elite dames aan de start verschijnen en de ploeg zal binnenkort nog een elite-veldrijdster vastleggen. Ik heb echt een goed gevoel bij dit team en deze wissel zorgt voor een grote gemoedsrust in een periode waarin het minder goed gaat met de gezondheid.

Een comeback-datum kan ik op dit moment nog niet zeggen. Ik ben nog steeds herstellende van een mycoplasma-infectie. Ik mag trainen, maar intensieve inspanningen lukken nog niet. We zien wel. Het EXFO-wielerteam (Experza-Footlogix) legt geen druk op mij en gaf aan dat ze me alle tijd geven om te genezen. De focus ligt op het seizoen 2019-2020.
Als ik voldoende hersteld ben, zou ik graag het BK in Kruibeke rijden op 12 januari. Dat is een erg mooie omloop die me wel ligt en waar ik verleden jaar zesde eindigde.”

Met het EXFO-wielerteam gaan we deze zomer een aantal wegwedstrijden rijden. Vermoedelijk een aantal rondekes. Ik kijk er alvast naar uit.

Tot slot wil ik Marlux-Bingoal bedanken voor de mooie periode. Het is door heel wat pech en fysieke ongemakken niet gelopen zoals verhoopt en de verwachte resultaten bleven uit. Maar ik ben erg dankbaar voor de kansen en de steun die ik gekregen heb. 

Post Author: Alicia Franck