Site Loader

Na mijn 20e plaats in de Wereldbeker in Valkenburg werd ik geselecteerd voor het Europees Kampioenschap in het Franse Pontchâteau. Ik had nog nooit een EK gereden en was dus overgelukkig met deze kans.

De verkenning ging goed op het razendsnelle parcours. Hoewel de omloop heel wat hoogtemeters telde, lag de snelheid overal super hoog. Ik wist niet heel goed wat ik van de wedstrijd moest verwachten, maar de motivatie was er!

In de start ging het echter al mis. Ik wou zwaarder schakelen, maar er gebeurde niks. Als laatste en een heel eind na de groep kwam ik uiteindelijk toch de eerste bocht door. Er was blijkbaar al een valpartij gebeurd in die bocht, maar daar kon ik gelukkig omheen.

Vrij snel vond ik opnieuw aansluiting in de ruime kopgroep en kon ik opschuiven naar voren. In de tweede ronde ging het opnieuw mis. Havlikova valt en ik werd opgehouden. Mijn pedaal raakte vast in haar spaken en het duurde een hele tijd voor ik terug op pad kon. Een halve ronde later viel mijn ketting er af en ging ze nog eens in de knoop. Toen ik mijn ketting opnieuw in orde had gekregen, was iedereen me al gepasseerd en was de cross eigenlijk gereden.

Ik probeerde nog een paar plaatsjes goed te maken, maar kwam niet verder dan een 17e plaats. Pechdag. Teleurgesteld ging ik naar huis, maar ik mocht mijn hoofd niet te veel laten hangen want over 2 dagen staat de Koppenbergcross op het programma.

© Foto: MTB-Nazgul

Post Author: Alicia Franck