Site Loader

Amper twee dagen na het Europees Kampioenschap in het Franse Pontchâteau stond de Koppenbergcross op het programma. Het beloofde een heel zware cross te worden, maar ik was vastberaden om de teleurstelling van de pech op het EK door te spoelen met een goed resultaat.

In de start kon ik niet direct opschuiven en zo kwam ik ongeveer midden in het pak op de kasseien. In het begin van de wedstrijd probeerde ik plaats per plaats op te schuiven naar voren, zonder mezelf op te blazen. Uiteindelijk kwam ik in een groepje terecht dat reed voor de 3e plaats met Majerus, De Boer en Cant. Op dat moment waren Jolien Verschueren en Thalita De Jong al weggereden.

Het tempo in mijn groepje lag erg hoog en af en toe moest ik even passen. Ik bleef in mijn kansen geloven omdat ik toch steeds terug de aansluiting kon vinden bij het groepje. Het dalende stuk van het parcours ging best goed en was leuk om te rijden, maar het klimmende gedeelte van de omloop was enorm zwaar en vooral het deel in de weide bolde niet goed. Zo zat ik in de laatste ronde toch door mijn beste krachten heen en moest ik De Boer, Majerus en Cant laten rijden.

Het is jammer dat ik nog te kort kom in de finale, maar ik ben vooral trots dat ik in deze zware wedstrijd een 6e plaats kon behalen! Nu kan ik vol goede moed naar de volgende wedstrijd, dat is de Superprestige wedstrijd in Ruddervoorde.

© Foto: Brian Petyt

Post Author: Alicia Franck