Site Loader

Met een drukke veldritwinter in het vooruitzicht zakte ik opnieuw af naar Energy Lab om te zien hoe ver ik al sta in de voorbereiding en waar ik nog aan moest werken.

Uit de bodyscan bleek dat mijn gewicht en de hoeveelheid spiermassa al goed zat. Daaruit werd mijn basaal metabolisme berekend. Nu weet ik ook precies hoeveel ik op welke dagen mag/moet eten.

Daarna kwam het zwaarste gedeelte: de inspanningstest. Dit is op het einde echt afzien en zweten! Het principe is simpel: je fietst zo lang mogelijk bij een stijgende weerstand. Ondertussen worden hartslag en lactaat gemeten. Afhankelijk van hoe lang je het fietsen kan volhouden en hoe de hartslag- en lactaatcurve verlopen, weet je hoe goed je al in vorm bent.IMG_2339

Ik kon een behoorlijke test afleggen, maar toch werd duidelijk dat ik nog niet 100% hersteld was van mijn ziekte van de afgelopen weken. Ik deed het nog een paar dagen rustig aan, en begon dan aan het trainingsprogramma van dat de coach van Energy Lab voor mij heeft opgesteld aan de hand van de resultaten van de test.

Ondertussen is de inspanningstest een kleine 2 weken geleden en heb ik al anderhalve week van het trainingsschema afgelegd. De trainingen zijn niet zoals ik het gewoon was, maar het gaat erg goed en ik vind het fijn dat ik nu gerust kan zijn dat ik gericht aan het trainen ben. De trainingen zijn heel specifiek en ik voel me met de dag sterker worden.

Ik kijk enorm uit naar de eerste crossen om te zien hoe de trainingen hun vruchten afwerpen in de wedstrijden.

Wordt vervolgd!

 

Post Author: Alicia Franck