Site Loader

Het BK MTB stond had voor het derde jaar op rij plaats in het Bois des Rêves in Ottignies. De omloop is mooi, niet enorm technisch maar met veel hoogtemeters (250hms per ronde van 4.3km) die verdeeld werden over een steile klim, een klim met haarspeldbochten en de lange startklim.

Tijdens de start legde Githa Michiels direct de pees er op, Petra Mermans volgde en juniore Emeline Detilleux. Ik volgde in 4e positie en probeerde vooral mezelf niet op te blazen in de start. Er kwamen toch andere dames wringen en ik plaatste op het einde van de klim nog een versnelling om na Githa als 2e het bos te kunnen in gaan.

Githa was op dat moment al vooruit en ik kon niet dichter komen. Mijn voorsprong op de derde dame (Alice Pirard) groeide wel. Ik deelde de wedstrijd zo goed mogelijk in en probeerde foutloos te rijden in de afdalingen en technische zones. Dit lukte en zo kon ik mijn tweede plaats vasthouden tot aan de finish.

Ik had nooit echt uitzicht op de overwinning, maar doe met mijn tweede plaats wel beter dan de bronzen medaille van vorig jaar. Ik ben tevreden en wens Githa Michiels veel succes met de Olympische Spelen in Rio.

Top-3:

1. Githa Michiels
2. Alicia Franck
3. Alice Pirard

Post Author: Alicia Franck