Site Loader

De wegkoers in Haaltert was goed voor 96km en er stonden 98 dames aan de start. Nadat ik in Diegem met een goed gevoel naar een 14e plaats was gereden, wou ik vandaag zeker proberen weg te rijden.

Bij de aanvallen waarin ik probeerde mee te gaan, werd enkel tot op het wiel gekoerst of draaide het niet goed rond. Een paar groepjes konden soms weggeraken maar ze werden steeds teruggepakt. Behalve op 3 rondes van de meet ging 1 dame solo. In de laatste ronde probeerde ik en nog enkele dames een aantal keer tot op een paar kilometer voor de aankomst ik plotseling een 30m alleen voor het peloton uitrij doordat iemand achter mij niet overpakte en loste. Ik probeerde om alleen verder te rijden maar door de felle tegenwind werd ik teruggepakt.

Ik probeerde goed vooraan te blijven voor de sprint, maar ik was uiteraard niet genoeg gerecupereed om te sprinten en verloor nog heel veel plaatsen. Zo werd ik 28e. Jammer omdat er meer in zat, maar ik heb weer heel wat bijgeleerd en dat is ook belangrijk.

 

Post Author: Alicia Franck