Site Loader

In Beringen stond de eerste manche van de Benelux Cup op het programma. Het was een UCI C2 wedstrijd met een heel mooi parcours dat zeker op niveau was. Er zat een drop in, 3 rock gardens, veel singletracks en er moest heel veel geklommen worden.

De start ging best hard en ik reed rond de 5e à 6e positie. Toen we de eerste keer het bos inreden, maakte ik een stomme fout waardoor ik van het pad afreed en mijn fiets enkele meters van de helling naar beneden schoof. Ik bezeerde mijn arm, moest mijn fiets gaan halen en de rem terug recht wringen… Ik zag het hele pak passeren voor ik terug op de fiets zat.

In het bos kon ik moeilijk voorbij steken en de eersten waren al weg… Na de eerste ronde reed ik al voor plaatsen 5-6-7 en in de tweede ronde kon ik een gaatje maken en reed ik alleen op plek 5. Toen ging ik op jacht naar plek 4, ik kon tot op 20sec naderen, maar niet meer inhalen.

Met een dubbel gevoel werd ik zo 5e. Geen slecht resultaat voor de eerste Benelux Cup, maar er zat meer in dus ik ben niet tevreden. Op naar de volgende!

 

©Foto: Bart Knops

Post Author: Alicia Franck