Site Loader

© foto: Brian Petyt

Vorige zomer had ik mijn eerste wedstrijd op de weg gereden in Wilrijk. Dit seizoen wil ik er graag wat meer afwerken en dus besloot ik werk te maken van mijn goed voornemen in Diegem.

Tijdens het opwarmen merkte ik dat het blijkbaar gangbaar is om ruim (>40min) voor de start aan de streep te gaan staan. Ik stopte mijn opwarming dan maar iets vroeger dan gepland om nog 30min te staan wachten voor de start. Lijkt me niet ideaal maar er stonden al zeker 70 dames voor mij, dus nog later aankomen leek me nog minder ideaal.

Eens gestart had ik toch bijna twee rondes nodig om vooraan te geraken. Nog 14 rondes te gaan… Al snel reden 2 dames weg en had ik de eerste trein gemist. Ongeveer halfkoers reed er nog een groepje weg, maar ik reageerde iets te laat en kwam vervolgens te kort om nog te kunnen gaan aansluiten.

Ik heb altijd vooraan meegereden, maar kon niet wegrijden. Uiteindelijk werd ik 5e in de sprint van het peloton, goed voor een 14e plaats op 109 deelneemsters.

 

Post Author: Alicia Franck