Site Loader

Afgelopen zondag zou ik voor het eerst in 2016 een MTB wedstrijd rijden. Op zich niks speciaals, maar deze winter had ik voor het eerst aan veldrijden gedaan en daardoor veel minder op de MTB getraind. Ik was erg benieuwd hoe de omschakeling zou lopen, maar volgens de laatste inspanningstest bij Energy Lab moest ik me nergens zorgen om maken.

Het parcours kende ik al van vorige jaren, maar het lag nu iets natter met op sommige stukken zelfs modder. Ik gokte erop dat de categorieën die voor mij zouden rijden, het parcours iets droger zouden maken en ik koos ervoor om met droog profiel banden te starten.

Ik nam kopstart om het tempo te drukken want dit is een rondje met veel klimmen waar je jezelf makkelijk opblaast. In het begin moet je ook een aantal keer door een smalle doorgang, daar is het niet handig om achteraan te rijden. Toen ik na de eerste lange singletrack direct een klein gaatje had, reed ik gewoon door. Na de eerste ronde had ik een gat van 10sec op de tweede dame en besloot ik om het tempo op te voeren. Na de tweede ronde was mijn voorsprong meer dan verdubbeld en ook de derde ronde probeerde ik zo goed mogelijk tempo te houden, maar begon het klimwerk al wat te wegen.

Bij het ingaan van de vierde ronde riep men dat mijn voorsprong al meer dan 1min bedraagde en zo kon ik de laatste 2 ronden temporiseren. Dit kwam goed uit want op de vele wortels schoof je makkelijk weg en was een foutje snel gemaakt.

Na de vijfde ronde won ik de mijn eerste MTB wedstrijd van het seizoen met exact 2min26 voorsprong op de tweede dame. Dit was een geslaagde test!

Top-3:
1. Alicia Franck
2. Inne Bertels
3. Britt Van den Boogert

Post Author: Alicia Franck