Site Loader

Voor ik op trainingsstage naar Benidorm vertrok, wou ik graag weten hoe ik mijn trainingen voor de komende weken best zou aanpakken en waar mijn werkpunten lagen. Daarom ging ik een inspaningstest doen bij EnergyLab.

Ginds aangekomen had ik eerst een intakegesprek om mijn vorige wedstrijdseizoenen te bespreken en doelen te stellen voor het komend jaar. Dan ging ik onder de bodyscanner om mijn vetpercentage, botdensiteit en de verdeling van de spiermassa te bepalen en te vergelijken met vorig jaar. Erg interessant en gelukkig enkel goed nieuws!

Daarna was het tijd voor de test zelf. Mijn eigen wegfiets werd op de fietsergometer van EnergyLab geplaatst en ik kon erg soepel beginnen fietsen. Om de 5 minuten ging de weerstand omhoog en moest ik dus meer vermogen trappen. De test ging door tot ik echt niet meer kon.

Achteraf kon ik nog even losfietsen en terwijl ik een douche nam, werden de resultaten geprint en werd er een trainingsschema voor de komende wegen opgesteld, waarin rekening werd gehouden met de volgende wedstrijden.

Ik vond het een erg interessante dag en het was zeker de moeite waard. Nu ben ik zeker dat ik efficiënt aan het trainen ben en ik ben gemotiveerd om bij de volgende test enkel betere waardes te halen.

EnergyLab

Post Author: Alicia Franck