Site Loader

In het Luxemburgse Esch-sur-Alzette stond de laatste manche van de Benelux Cup, een UCI C3 wedstrijd, op het programma.

Het parcours was mooi en bestond uit een 2km lange startklim die me niet zo goed lag,  dan 5 km mooie singletracks en leuke stukjes met veel stenen en zo kwam je weer aan de aankomst. Zaterdag was het parcours nog glad, maar zondag was het helemaal opgedroogd en leek alles een stuk makkelijker. Er was enkel nog 1 klim die te steil was en waar je naar boven moest lopen.

De start ging erg snel en ik probeerde om goed vooraan te blijven. Iets te vroeg kwam ik op kop en ik kon het tempo niet volhouden. Petra Mermans won het gevecht om als eerste de singletracks in te draaien, gevolgd door Annemarie Worst en daarna kwam ik.

Al snel kon Annemarie Petra voorbijsteken, maar ik kon niet mee langs Petra glippen. Ik moest wachten tot de volgende afdaling waar meerdere lijnen mogelijk waren om Petra voorbij te gaan. Eens dat gelukt was probeerde ik naar Annemarie te rijden.

Ik kon in het wiel van Annemarie blijven, maar moest even later lossen. Bij het ingaan van de tweede ronde riepen de supporters dat Annemarie niet ver voor reed en ik deed er alles aan om terug bij Annemarie te komen. Op het einde van de tweede ronde kon ik haar bijhalen en toen we de volgende keer de lange klim moeste doen, kon ik wegrijden.

De rest van de wedstrijd reed ik solo op de eerste plek om zo mijn eerste UCI-wedstrijd te winnen!

 

Top-5:

1. Alicia Franck
2. Annemarie Worst
3. Britt Van Den Boogert
4. Lizzy Witlox
5. Laura Turpijn

Post Author: Alicia Franck