Site Loader

Langdorp vind ik samen met Beringen één van de mooiste parcoursen in Vlaanderen. Het vernieuwde parcours heeft veel singletracks, een paar mooie afdalingen, een lange startklim en 140 hoogtemeters.

Ik was van plan om niet te hard te starten en daarom kwam ik op kop om het tempo wat te drukken. Maar dat was niet volgens het plan van Lizzy Witlox een Marlo Koevoet die langs rechts kwamen opzetten. Petra Mermans had dat ook gezien en kwam langs links aan. Er zat niks anders op dan vol naar boven te rijden. Even later hoorde ik ook nog twee dames achter ons vallen.

Petra draaide als eerste het bos in en ik volgde in haar wiel. Daarna kwam de langste en mooiste afdaling en probeerde ik zonder succes een andere lijn dan Petra. Eens beneden trok Petra vol door en toen bleven nog enkel ik en Lizzy over. Na de eerste ronde ging Lizzy overboord en bleven Petra en ik alleen op kop over.

De tweede en derde ronde wijzigde er niks en bleef ik in Petra’s wiel zitten. In de vierde ronde maakte Petra een foutje in de lange afdaling na de startklim en zag ik mijn kans om weg te rijden. In de volgende klim kwam Petra nog wel terug, maar even later moest ze definitief lossen. Ook de laatste ronde kon ik voorop blijven en de overwinning op mijn naam schrijven.

 

Post Author: Alicia Franck