Site Loader

Voor de wedstrijd wist ik niet goed wat te verwachten. Het ene deel van het parcours lag me erg goed. Het ging op en neer, veel singletrack, wortels en een mooie afdaling met kombochten. Het tweede deel was eerder vlak, snel en lag me iets minder.

De sfeer voor de wedstrijd was somber. Een jaar geleden liet Annefleur Kalvenhaar na een zware val het leven. Ze wordt erg gemist en we hielden een minuut stilte voor de start. Iedereen reed met een bloem op het stuurbord voor Annefleur.

In de start kon ik me redelijk goed positioneren. Als tweede ging ik na Annemarie Worst de bocht in. Naar mijn gevoel ging het best hard, maar toen ik omkeek zag ik dat het hele dames pak nog samen zat. Pas toen we het bos in reden viel alles wat uiteen.

Ik kon in de eerste ronde bij Annemarie aanpikken, maar moest wat later lossen. De rest van de wedstrijd kon ik goed tempo houden en reed ik solo op de tweede plek. Van achteruit kwam niemand terug. Tweede is tot nu toe mijn beste resultaat ooit in een Benelux Cup dus ik ben erg blij!

Post Author: Alicia Franck