Site Loader

Aangezien ik vaak op de weg train en het steeds beter gaat, besloot ik om eens deel te nemen aan een wedstrijd op de weg. Ik had er even de kalender bijgenomen en zo zou de wedstrijd in Wilrijk van categorie 1.15 mijn eerste wegkoers worden! Ik wist niet goed wat te verwachten behalve dat ik 30 rondjes van 3 km zou rijden. Dat is een heel stuk langer dan de XCO wedstrijden van 90 minuten die ik gewoon was…

De eerste rondes gingen niet zo hard, maar vele optrekken na de bochten liet zich al snel voelen. Ik probeerde zo goed mogelijk vooraan te blijven rijden, maar merkte dat ik best wel wat energie verloor doordat het positioneren nog niet zo goed door heb.

Halfkoers kreeg ik het wat lastig en moest ik eerder aanklampen, maar na enkele rondes aanklampen stokte het tempo en kon ik opnieuw bekomen. Uiteindelijk waren er al een paar dames elk alleen weggereden en werd ik 12e in de peletonsprint om de 4e plaats.

Ik ben best tevreden met dit resultaat omdat er heel veel buitenlandse dames aan de start stonden en ook een groot deel van hen prof was. Dit smaakt zeker naar meer!

Post Author: Alicia Franck