Site Loader

Aan het parcours in Beringen heb ik goede herinneringen. Ik werd er in 2012 namelijk Belgisch Kampioene bij de Dames-Jeugd. Het is een mooi parcours op de mijterril met veel klimwerk en een leuk technisch gedeelte in het bos.

Tijdens de startklim trokken Petra Mermans en Britt Van Den Boogert hard door. Ik kon meegaan en na Britt als tweede het bos ingaan. Het hele stuk in het bos was een singletrack waar je niet voorbij kon. Eens we uit het bos kwamen langs de finishlijn, haalde ik Britt in en plaatste ik direct een aanval op de eerstvolgende klim.

Toen ik omkeek, zag ik dat ik al direct een gat had en ik bleef rijden. Ik had een erg goed gevoel en kon mijn voorsprong elke ronde uitbreiden. Deze overwinning deed veel deugd en ik ben blij om mijn goede form van op het Belgisch Kampioenschap te kunnen bevestigen.

Britt Van Den Boogert werd tweede, Petra Mermans derde.

 

 

 

Post Author: Alicia Franck