Site Loader

Het Belgisch Kampioenschap was een wedstrijd waar ik veel van verwachtte. Het parcours in Ottignies was zwaar door het klimwerk, maar daardoor ook heel eerlijk. Door aanhoudende droogte lagen er veel stroken waarin het zand erg mul geworden was en dat maakte de kans op stuurfoutjes groter.

Bij de start bepaalde Petra Mermans het tempo, maar al snel kwam Githa Michiels op kop en reed weg van alles en iedereen. Even later ging Alice Pirard aan de haal, maar ik wist dat als ik zou volgen, ik mezelf zou opblazen. De rest van de dames keek een beetje naar elkaar. Dan ging Petra toch op de 3e plek rijden, ik volgde als 4e.

Nog in de eerste ronde was er een singletrack bergaf waar ik vond dat Petra niet zo snel reed, ik haalde haar in omdat ik wist dat hoge snelheid halen de enige manier was om zonder trappen op het volgende buitje te geraken. Ik lukte in mijn opzet maar zag dat Petra al niet meer volgde.

Het was nogal vroeg in de wedstrijd om al alleen te komen te zitten, maar ik besloot niet te twijfelen een een strak tempo verder te rijden. Ik kon de hele wedstrijd mijn eigen ding doen, had een veel beter gevoel dan tijdens de Wallonia Cup op hetzelfde parcours in het begin van het seizoen, en kwam als 3e over de meet.

Brons was vandaag het hoogst haalbare, maar daar ben ik als belofte tussen de dames elite best trots op! Bedankt aan Bike7 Racing Team, mijn ouders en Christophe voor de steun hiernaartoe.

© foto: Olivier Béart/Vojo Magazine

Post Author: Alicia Franck