Site Loader

De Flanders XCO Series in Korspel zou mijn eerste wedstrijd na de examenperiode op school worden. De hele maand juni had ik gestudeerd en examens afgelegd, waardoor de tijd voor trainen beperkt was. Zo’n wedstrijd is altijd afwachten, maar de examens waren goed gegaan dus ik had veel zin om opnieuw volop te mountainbiken.

Bij de start zat ik direct goed en kon ik de eerste ronde samen met Petra Mermans wegrijden. Wat later moest ik lossen en kwam ik solo op de tweede plaats te zitten.

De volgende ronde kwamen Sophie Von Berswordt, Joyce Vaderbeken en de veldrijdster Laura Verdonschot opzetten. Samen met Sophie probeerde ik weg te rijden van Joyce en Laura. Dat lukte en wat later werd Joyce nog verder achteruitgeslagen door pech denk ik.

Laura kwam halfkoers alleen naar ons tweeën gereden en even vormden we een groepje van 3. Bij de volgende doorkomst aan de finish haakten Sophie en Laura ineen en viel Sophie in de nadarhekkens.

Laura en ik reden alleen verder en in deze ronde plaatste ik een aanval net voor het bos en ging ik vol door. Laura volgde niet meer en zo werd ik 2e Dame Elite, goed voor een overwinning bij de Beloften!

De vorm en het gevoel is beter dan verwacht na de examenperiode, dat is leuk om de zomer aan te vangen.

Post Author: Alicia Franck