Site Loader

Na het succes van mijn eerste enduro wedstrijd in Baraque Fraiture keek ik enorm uit naar meer! Het BK enduro stond op het programma in Maboge en daar wou ik niet ontbreken. Al direct was duidelijk dat het dit keer niet de omstandigheden waren van in Baraque Fraiture. Het regende, was koud en het parcours lag er spekglad bij.

Al in de eerste special was duidelijk dat ik niet zo goed kon glijden op een glibberig parcours, dan stof doen opwaaien in een droge special. Al kan mijn foute bandenkeuze er ook wel iets mee te maken gehad hebben.

In een volgende special kwam ik ten val op een grote wortel en verloor ik veel tijd doordat ik niet direct mijn ketting er terug kon opleggen. Wanneer we tijdens de volgende special quasi exact dezelfde special als parcours kregen, kwam ik opnieuw in de problemen op datzelfde stukje en zakte de moed me een beetje in de schoenen.

In de namiddag kon ik me  herpakken en iets gecontroleerder en met minder fouten rijden.   Hopelijk kon ik de verloren tijd terug goedmaken. Ik geloofde er echt nog in tot ik in de laatste special aan zeer hoge snelheid opnieuw viel. De start bestond uit een heel lang en breed grindpad waar je echt hard kon rijden. Toen raakte ik met mijn pedaal een grote steen die ik niet had zien liggen en ging helemaal overkop, kwam met mijn hoofd eerst op de grond en wist even niet goed meer waar mijn fiets was. Tot veel meer dan naar de finish bollen was ik niet meer in staat.

Uiteraard wist ik dat het resultaat niet goed ging zijn, als het klassement gemaakt was bleek dat ik 5e werd. Hier ben ik helemaal niet tevreden mee, ik weet dat ik veel beter kan, maar voor de komende wedstrijden ligt de focus terug op XCO.

 

 

Post Author: Alicia Franck