Site Loader

De wedstrijd in Cuesmes was de laatste van de Wallonia Cup, en omdat Bike7 Racing Team een Waalse ploeg is, deed ik mee voor de Waalse titel.

Door de aanhoudende regen was de terril omgetoverd tot een modderpoel, de lijnen zouden dus helemaal anders worden dan tijdens de kurkdroge verkenning van enkele dagen eerder. Gelukkig had ik al enkele keren gekoerst op dit parcours in gelijkaardige omstandigheden. Ik koos voor de Continental Mountain King 2.2 banden met weinig druk.

Ik voelde me niet super en stond met twijfels aan de start, de twijfels waren helemaal niet nodig. Al in de eerste ronde kon ik wegrijden en elke ronde werd mijn voorsprong op de tweede dame groter. Op de glibberige stukken was het doel om foutloos te rijden en dat lukte erg goed, de klimmen waren zwaar maar daar was het belangrijk om tempo te houden.

Finaal won ik met heel wat minuten voorsprong. Het was een zeer mooie zege en hiermee  was ik ook beste Waalse renner over alle Wallonia Cup manches en werd ik Waals Kampioene 2015.

Post Author: Alicia Franck