Site Loader

De eerste wedstrijd van de Flanders XCO Series 2015 was deze in Pepingen. Het zou mijn eerste wedstrijd ooit in Pepingen worden, en wat voor één… Door aanhoudende regen was het parcours dat op zich quasi enkel bestond uit lussen in een weide, omgetoverd tot één grote modderpoel. Net voor de start besliste de organisatie om het parcours in te korten.

Regen en modder zijn normaal niet mijn favoriete omstandigheden, maar ik besloot om daar vandaag komaf mee te maken. Na de start bleef het pak heel eventjes dicht bij elkaar en ontstond er een groepje van 5 op kop. Toen het tempo de hoogte inging, bleven we nog met 3 over vooraan: Joyce Vanderbeken, Petra Mermans en ikzelf.

Doordat ik in de 1e ronde na de aanloopronde als enige van de drop ging, kon ik op kop komen en een eindje wegrijden. Ik besloot om vol door te rijden en zo proberen mijn voorsprong elke ronde uit te bouwen. Ook in de tweede ronde kon ik op kop blijven, maar val ik redelijk hard doordat ik te traag van de drop reed.

Ik had wat last van mijn middenrif en Petra en Joyce kwamen opnieuw aansluiten. Een beetje uit mijn goede ritme probeer ik in 3e positie te volgen. In de daaropvolgende rondes sprong ik telkens wel goed van de drop, maar ik kon niet meer wegrijden.

Ook Petra en Joyce konden niet wegrijden. De wedstrijd werd pas in de laatste helft van de laatste ronde beslist. Joyce wint voor Petra, ik werd 3e.

Ik ben blij met een podiumplaats op een parcours dat me helemaal niet ligt. Maar ook wat teleurgesteld want met een betere verkenning, had ik die val kunnen vermijden en had er misschien wel meer ingezeten.

Top-5:

1. Joyce Vanderbeken

2. Petra Mermans

3. Alicia Franck

4. Inne Bertels

5. Nele Van Maldeghem

Post Author: Alicia Franck