Site Loader

De Wallonia Cup in Dinant moest ik aan mij laten voorbijgaan door een hevige verkoudheid. Ik herstelde al bij al goed en besloot daarom te starten in de volgende Wallonia Cup in Thieusies.

Na een snelle start reden Petra Mermans, Inne Bertels en ik weg van het pak. Al in de eerste ronde ging Petra solo op zoek naar de zege en waren Inne en ik op achtervolgen aangewezen. We werkten de hele koers goed samen en konden het tempo hoog houden.

In de voorlaatste ronde konden we terug dichter komen bij Petra, maar toen was er even onduidelijkheid over hoeveel ronden we nog moesten afleggen. Uiteindelijk moesten we toch een ronde langer rijden dan ik dacht en zat ik al door mijn beste krachten heen. Inne kon af en toe wat afstand nemen, maar ik verloor haar nooit uit het oog. Tot ze in de laatste ronde wegreed op een steile klim en ik definitief moest lossen.

Ook in die laatste ronde kon ik Petra nog inhalen, die aan de kant stond door krampen. Zo werd ik in extremis 2e.
Ik ben tevreden over het gevoel tijdens de wedstrijd, ondanks mijn verkoudheid. Verder ben ik ook trots dat ik het eerste podium voor mijn nieuw ploeg, Bike7 Racing Team, kan binnenhalen.

Bedankt aan alle supporters, op naar de volgende!
Top 5:

1. Inne Bertels
2. Alicia Franck
3. Petra Mermans
4. Pauline Delhaye
5. Steffi Derveaux

Post Author: Alicia Franck