Site Loader

Zondag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma: Wallonia Cup in Ottignies. Ik wist vooraf niet goed welk resultaat te verwachten omdat ik door mijn studies en de examenperiode in januari steeds het wedstrijdseizoen met een kleine trainingsachterstand aanvat.

Eens gestart bleef het pak dicht bij elkaar tot Githa Michiels doortrok. Inne Bertels sprong mee maar kwam al snel solo op de tweede plaats te zitten. Ik zat in het achtervolgende groepje met oa. Britt Vanden Boogert en Pauline Delhaye. Toen ik in de tweede ronde en andere lijn over een wortelstrook nam, kwam ik een beetje per ongeluk op kop van het groepje te zitten. Ik reed de daaropvolgende klim op mijn eigen tempo maar het groepje kwam niet terug. Dan besloot ik alleen verder te rijden en op zoek te gaan naar Inne Bertels.

Even later zag ik Britt terug dichter komen met heel wat andere dames in haar wiel. Ik versnelde opnieuw en toen raakte het deelnemersveld meer verspreid. Even kon ik Inne Bertels nog in het zicht krijgen, maar kon de kloof niet meer dichten.

Toen het einde van de koers naderde, doseerde ik goed om mijn 3e plaats veilig te kunnen stellen want ik voelde dat mijn benen niet meer fris waren na al die hoogtemeters. Tot mijn verbazing kwam Marlies Beckers nog hard opzetten en ik kon niet meer antwoorden op haar versnelling. Uiteidelijk werd ik 4e. Jammer dat ik de derde plaats niet kon vasthouden, maar ik ben vooral tevreden met het gevoel en blijf nu verder werken om elke koers sterker te worden.

Het was een mooie eerste lentedag. Ik wil ook mijn nieuwe ploeg: Bike7 Racing Team bedanken voor de support.

Top-5:

1. Githa Michiels

2. Inne Bertels

3. Marlies Beckers

4. Alicia Franck

5. Britt Vanden Boogert

Post Author: Alicia Franck