Site Loader

Enkele dagen na mijn lange eerste examenperiode, stond ik samen met teamie Inne Gantois aan de start van de Duo Beachrace in Bredene.

Met een sterke wind van 5 à 6 beaufort vertrokken we voor 36km. Door de sterke wind bleef het hele pak samen tot het eerste keerpunt. Dat was wringen en opletten wanneer het peleton scheef over de golfbrekers reed, maar ook wel leuk en spannend.

Ik merkte al gauw dat de examens een nefaste invloed op mijn conditie heeft gehad, maar Inne neemt veruit het meeste kopwerk voor zich. De eerste twee ronden gaan relatief goed, en ik kreeg ook weer de juiste feeling om goed door het zand te rijden.

De laatste ronde ging ik helemaal niet goed meer, het beste was eraf en Inne wachtte veel op mij. Ik moest doorbijten tot de finish. We eindigen als 5e mixed team.

IMG_1943Maar daarbij is niet onbelangrijk dat de mixed teams ook juniors mogen hebben, dus blijken we 2e team met een dame in, na het team met Pauline Delhaye. We zijn eerste ‘full ladies’ team…

Ik voelde nu zeker dat er nog een enorme hoop werk te doen is, om het XC seizoen serieus te kunnen aanvatten, maar mijn studies zijn ook belangrijk. Ik probeer het zo efficiënt mogelijk te combineren, maar dat blijkt niet eenvoudig.

Verder wil ik vooral onthouden dat het een leuke dag was met Inne Gantois.

Proficiat aan teamies Kris Henderieckx en Robby die 3e werden.

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.