Site Loader

Ik keek er al een tijdje naar uit om het verlengde weekend rond 1 mei met de teamies in Houffalize door te brengen. Op donderdag ging ik het XCO parcours aan Ol Fosse d’Outh verkennen. Het is een heel technisch en mooi parcours, met veel stenen, wortels en steile stukken. Jammergenoeg kwam ik op de moeilijkste afdaling ten val, waardoor ik mijn quadriceps bezeerde en veel blauwe plekken had.

Op vrijdag stond ik aan de start van de Vayamundo XCO C1 wedstrijd in Houffalize. De start was erg lang op asfalt en ik moest aanklampen. Ik hing rond plek 12-15 toen we het bos indraaiden voor de startronde. Al snel kon ik in het technische deel wat plaatsen goedmaken en kwam ik als 8e door om de eerste volledige ronde aan te vatten.

In de eerste ronde viel ik tweemaal doordat ik moeilijk spanning kon verdragen op het been dat ik de dag eerder bezeerde. Toen ging ik iets nerveuzer rijden, en maakte ik nog meer fouten. Na halfkoers voelde ik me beter en kon ik alles mooi controleren, mijn GT Zaskar kwam in deze snelle technische trails helemaal tot leven. Ik haalde nog een dame in, maar dan werden de veschillen te groot om nog veel goed te maken. Zo kon ik als 7e Dame Elite en eerste U23 finishen. Ik ben heel blij met mijn eerste overwinning van dit seizoen.

Schermafbeelding 2014-05-06 om 15.38.23

Op zaterdag ging ik enkel losfietsen en werd mijn fiets goed gesoigneerd in het Bike7 service-center.

Zondag reden al mijn teamies de lange Roc Marathon, en nam ik deel aan de 51km lange Roc d’Ardenne. Om een onbekende reden mocht ik pas in de tweede startbox starten, wat heel veel tijdverlies betekende. Ik besloot de wedstrijd goed te dozeren. Dat bleek een goede keuze, want tijdens de klimmen voelde ik maar al te goed dat mijn benen niet meer fris waren.

Tot halfkoers kon ik samenwerken met Inne Bertels, maar wanneer ik aan de tweede bevoorrading op zoek moest naar een bidon, kon zij wegrijden en verloor ik haar uit het zicht. Ik probeerde nog bij te komen, maar kon het gat niet meer dichten. Uiteindelijk werd ik 4e Dame Elite in een tijd van 2u39min, op een zucht van het podium.

Ik ben tevreden over de tijd en het gevoel tijdens de wedstrijd, maar ik vind het toch moeilijk koersen omdat de dames tussen de heren rijden, en ik op geen enkel moment in de wedstrijd mijn positie wist. Jammer dat net naast het podium val, maar ik had een heel fijn weekend en kan nu nog nagenieten van de winst in de XCO wedstrijd.

 

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.