Site Loader

Mijn eerste wedstrijd van het seizoen was de Wallonia Cup in Thieusies. Ik werd 4e bij de Dames-Elite. Het matige resultaat motiveerde mij om harder te werken. Zo ging ik in het Oostenrijkse Langenlois op zoek naar het nodige competitieritme. Ik stond er aan de start van de UCI klasse-1 wedstrijd, in de hoop enkele UCI punten te scoren.

Het parcours was een van de zwaarste die ik ooit gereden had, erg veel hoogtemeters en lange, steile klimmen. Het was ook een snel parcours, er was niks technisch te vinden.

Bij de start was ik goed mee, maar op het einde van de startronde moest ik gas terugnemen.  Eens bekomen, kon ik opnieuw naar voor opschuiven. Wanneer ik in de eerste volledige ronde op ongeveer plek 15 reed, verloor ik lucht uit mijn achterband in een snelle afdaling.

IMG_2473

In de rest van de ronde verloor ik steeds meer lucht (en ondertussen ook plaatsen in de wedstrijd) zodat ik op mijn velg tot in de technische zone moest rijden, waar de achterband kon worden bijgepompt. Met een positie tussen 25e en 30e kon ik opnieuw aan de inhaalrace beginnen. Maar veel kon er niet meer goedgemaakt worden, want de verschillen waren op dat moment in de wedstrijd al vrij groot.

Ik finishte uiteindelijk 21e Dame Elite. Ik was teleurgesteld over de lekke band, maar ben toch tevreden over de ervaring die ik heb kunnen opdoen in een grotere Europese wedstrijd. Dat smaakte naar meer!

 

 

 

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.