Site Loader

Met de nakende examens heb ik momenteel minder tijd om me op het fietsen te concentreren. Maar een kleine XCO wedstrijd op zaterdag lukte nog net…

Het weer was gelukkig mooi, maar ik vond het wel jammer dat we met weinig dames aan de start stonden. Bij de start nam Aimée Schoe de kop en reed ineens hard door. Ik ging er samen met Didi De Vries achteraan, er kwamen wat bultjes op en af over de boomgaarden en na een halve ronde nam ik over om te temporiseren.

179190_446168588808597_218063606_n

Wanneer ik merkte dat Aimée er niet terug over kwam, integendeel, ze loste, reed ik samen met Didi weg. Ik merkte tijdens de modderklim en de daaropvolgende (enige) leuke afdaling in het bos, dat ik sterke was dan Didi, maar ik wou zo vroeg in de koers nog niet wegrijden.

Toen ik in de derde ronde merkte dat mijn bidonhouder los kwam, maakte ik wel een gaatje, om tijd genoeg te hebben om m’n bidonhouder te laten vastzetten in de Technische Post. Daarna reden werkten we de volgende ronde weer met zn tweeën af.

In de voorlaatste ronde reed ik dan toch weg op het vlakke stuk achter in het parcours, om zo met een mooie voorsprong te winnen.

Ik ben blij dat ik gewonnen heb, maar het gevoel was niet super. Er is nog een hele weg te gaan om ook grotere koersen te kunnen winnen, maar deze eerste stap is wel leuk.

923166_446168725475250_369330445_n

Top-3 Dames:
1. Alicia Franck
2. Didi De Vries
3. Michelle Verstrepen

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.