Site Loader

Afgelopen zondag reed ik de UCI2-categorie wedstrijd in Apeldoorn, onderdeel van de Nederlandse Topcompetitie. Met wel 36 Dames-Elite stonden we aan de start. Ook het niveau was best hoog, dit zou een goede test en een leuke uitdaging worden!

Van de allerlaatste startrij probeerde ik van bij de start zo snel mogelijk veel mogelijk plaatsen goed te maken, dit ging niet goed, want iedereen startte keihard. Verder in het parcours overheersten de lange rechte stukken, waar ik snelheid te kort kwam en zo niet naar voren in de wedstrijd geraakte.

In het einde van het rondje lag er een bochtig stukje in het bos, en na de start was er de ‘Rock Garden’, dit is een berg waar je over dwarse boomstammen en grote stenen af kan rijden. In dit gedeelte voelde ik me al meer in m’n element en kan ik aansluiten bij de Zweedse Felicia Ferner. In de tweede ronde kan ik nog enkelen inhalen, maar vanaf de derde ronde kwam ik alleen te zitten, en op zo’n snel parcours was dat best zwaar.8736109604_df53c1014a_b

In de zesde en voorlaatste ronde kwam Marquerite De Neve terug aansluiten, en samen met haar reden we naar de volgende toe, ik kon ervoorbij, maar Marquerite loste. Ik gebruikte mijn laatste energie om nog enkele dames op te rapen, en zo eindigde ik als 15e Dame-Elite.

Ik ben niet erg tevreden met dit resultaat, maar kan het ook plaatsen en weet nu waaraan te werken. Op naar de volgende!

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.