Site Loader

8690159316_460a6f0cbf_bAfgelopen weekend stond de Wallonia Cup manche in Cuesmes (Mons) op het programma. Ik heb de afgelopen weken goed kunnen trainen en keek uit naar de wedstrijd. Vorig jaar won ik hier bij de Dames-Jeugd, dit jaar zou ik proberen zo goed mogelijk te doen bij de Dames-Elite…

Het was mooi weer en de verkenning ging goed. Cuesmes is een mooi – en dit keer kurkdroog – parcours met veel klimmen, wat draaien en keren en een aantal korte, steile afdalingen.

Bij de start kon ik aansluiten bij de Nederlandse Britt Vanden Boogert, Joyce Vanderbekenen Pauline Delhaye. Op stek 4 kwam ik boven na de startklim, even later kon ik Pauline voorbijgaan en zat ik vrij goed op plek 3. Na een halve ronde maakte Joyce een foutje waardoor zij en Britt te voet stonden in een klim. Ik ging hen voorbij en kwam zo op kop te zitten.

Ik temporiseerde een beetje, maar toen Britt net voor het einde van de eerste ronde kwam aansluiten, reed ze ook meteen weer weg van mij. In de tweede ronde haalde ook de Nieuw-Zeelandse Samara Sheppard me in, en zat ik comfortabel op een derde plek.

Tot ik in een afdaling een domme stuurfout maak en in volle vaart tegen de grond smak. Mijn fiets vliegt enkele meters verder, en ik moet even liggen om te bekomen. Na wat stof afkloppen kan ik verder rijden, maar na nog een halve ronde moet ik toch opgeven. Ik draaide en had te veel pijn om nog te koersen. Mijn heup en schouder zien er niet fraai uit, maar het gaat nu na enkele dagen al weer beter. Mijn GT Zaskar was wonderwel ongedeerd…

Ik ben best teleurgesteld, omdat mijn form wel duidelijk beter geworden was. De volgende wedstrijden wil ik dat ook met resultaten te tonen.

(c) foto: Danny Zelck

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.