Site Loader

In Ottignies stond de eerste Cross-Country wedstrijd van mijn eerste seizoen bij de Dames Elite op het programma. Ik had er zin in, want het parcours in Ottignies was erg mooi en technisch. Maar het aanhoudende winterweer had ook voor veel modder- en loopstroken gezorgd, dat is minder mijn ding.

MTB Ottignies 099

Zaterdag was ik nog met MTBclinics.be in Houffalize om er een clinic te geven voor de klanten van onze hoofdsponsor Narviflex! Niet helemaal uitgerust, maar wel gemotiveerd stond ik aan de start. De start ging iets sneller dan ik gewoon was bij de Dames Jeugd, maar eens we na de startklim in het bos kwamen, kon ik al enkele plaatsen goedmaken.

In de eerste halve ronde reed ik naar de 4e plek, en die kon ik ook een hele tijd behouden. Vooral bij de lange klimmen en loopstroken had ik het heel zwaar, maar ik kon dan weer verloren tijd goedmaken op de meer technische stukken.

In de laatste halve ronde zit ik door mijn beste energie heen, en verlies ik mijn 4e plek aan Petra Mermans, die duidelijk nog wat over had. Zo finishte ik semi-tevreden als 5e Dame Elite. Niet slecht voor een eerste koers, mijn nieuwe fiets (GT Zaskar 29r) is definitief mijn nieuwe beste vriend, maar ik wil later in het seizoen zeker beter kunnen.

Top-5 Dames Elite:                                                                                                                 1. Githa Michiels                                                                                                                     2. Joyce Vanderbeke                                                                                                             3. Britt van den Boogert                                                                                                         4. Petra Mermans                                                                                                                   5. Alicia Franck

Post Author: Alicia Franck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.